15. ROČNÍK MIKULÁŠSKÉHO OBRANÁŘSKÉHO ZÁVODU – KK SLEZSKÁ OSTRAVA 6.12.2008

14.02.2010 00:00

Už od pátku 5.12. byli všichni členové na nohou a připravovali prostory cvičiště na již tradiční Mikulášský závod. V sobotu ráno se ještě doladily maličkosti a mohlo se počítat s příjezdem prvních závodníků. Předem jsme dobře věděli, že tento ročník bude výjimečný velkou účastí v prvních dvou kategoriích. Soutěžilo se v ZZO, ZVV1, ZVV2 a IPO3. Jak napovídá název a pozdní termín bylo počítáno jen s poslušnostmi, speciálními prvky a obranami. O účasti již byla řeč, ale pro ty, co na závod z jakýchkoliv důvodů nemohli přijet, tady mám konečný počet – neuvěřitelných 44 závodníků. Rozhodčí Honza Strach a Lenka Chmurová (pár jedincům se bohužel podařilo jí titulovat pane rozhodčí, za což se i autor textu musí omluvit) nám hned ze začátku sdělili, že budou hodnotit velice přísně, takže všem tak trochu zatrnulo. Nakonec však vše zvládli na jedničku a patří jim velké díky za pořadatele.

Jak to tak bývá, první na řadě byla kategorie ZZO. P. Chmurová posuzovala na ještě ne moc rozbahněné půdě poslušnosti s celkově 18 závodníky a p. Strach speciální cviky, které byly letos opravdu speciální – vytyčilo se místo naprosto na kraji cvičiště v těžkém terénu s více rušivými elementy v okolí a jak to tak bývá, čím těžší, tím mají rozhodčí větší radost J. Děkujeme i všem figurantům a štěňátku Brie, kteří to přibližně dvě hodiny celé vydrželi. Po ZZO se pro některé překvapivě přešlo na poslušnosti dle ZVV2 a následně se odcházelo na vedlejší louku, kde probíhaly obrany taktéž podle ZVV2. Po ZVV2 s pěti účastníky se přešlo na poslušnosti dle IPO3 s dokonce šesti závodníky a „zlatý hřeb“ nám nastal u čtrnácti poslušností a obran(opět na louce) podle ZVV1. Bohužel kvůli vysokému počtu účastníků se nám závod opravdu protáhl a tímto se mnohým omlouváme, protože obrany IPO3 se konaly za šera a částečně už i při uměle osvíceném cvičišti. S tím samozřejmě přišly na řadu i tři háravé feny v kategoriích ZZO, ZVV2 a IPO3.

Po rychlém součtu bodů a sdružení skoro všech soutěžících v klubovně přišlo všemi očekávané vyhlášení vítězů. Výsledkové listiny jsou samozřejmě na našem webu ZDE. Dovolila bych si však zmínit nejlepší poslušnost Moniky Burešové (kat. ZVV1) s 97 body, dále nejlepší obranu Petry Smrčkové (kat. ZVV1) s 95 body a konečně cenu udílenou prvně – celkového vítěze pana Stanislava Hradila (kat. IPO3) se svým nádherným tmavě vlkošedým psem s celkovým součtem 182 bodů (88+94).

Chtěla bych tímto velice poděkovat i našim sponzorům. Náš hlavní sponzor – Purina ProPlan, dále Pekařství Illík, Úřad městského obvodu Slezská Ostrava, Truhlářství Horák Kamil – Ostrava Heřmanice, Renata Brunclíková RENA reklamní společnost, Q.S.M. Reklamní společnost, K.A.O. Kanalizace Šíma Stanislav, Fa Dostál elektro a Poháry Bauer.

Doufáme, že jste byli se závodem také tak spokojeni a těšíme se na Vás na 1. Jarním závodě a 16. ročníku Mikulášského závodu.