16. ročník Mikulášského obranářského závodu 5.12.2009

14.02.2010 00:00

Pomyslnou tečku za letošní závodní sezónou byl už tradičně náš obranářský závod. Je nám velkou ctí každoroční vysoký zájem. Letos přes 35 závodníků z různých kategorií. Ty byly letos čtyři, oproti minulému roku speciál poslušnosti pouze v ZVV1. Tudíž se psovodi také o něco více zapotili, pokud se to vůbec dá v pár stupních nad nulou. Ovšem za naštěstí nedeštivého počasí. Mlha byla symbolem závodů, ale věříme, že to nic neubralo pravé závodní atmosféře, která byla v kategoriích ZVV1  speciál a ZVV1 bez stop opravdu napjatá až do samého konce, kdy dvě háravé feny předvedly své poslušnosti skoro za tmy, ale statečně. V kategoriích ZVV1 bez stop a ZVV2 se obrana konala na poli za cvičištěm a speciál ZVV1 a IPO3 na cvičišti za povzbuzování diváků. Figurování si mezi sebou rozdělili dva figuranti – M. Hajder a R. Parolek, kteří se svého úkolu zhostili opravdu svědomitě, za což jim patří naše díky.

Do posledního zbytku sil s námi měli trpělivost i rozhodčí, stejná sestava děsivých jmen, ale za to výborných posuzovatelů našich výkonů – p. Lenka Chmurová a p. Honza Strach. Chtěli bychom tímto článkem i jim moc poděkovat.

Letos jsme se snažili zlepšit i rychlost přípravy na vyhlášení výsledků, takže skoro ihned po skončení poslušnosti háravých fen se mohlo „na bednu“.

Místo v tomto článku jako vždy patří i těm nejlepším z nejlepších – v poslušnosti je už skoro zvykem jméno Moniky Burešové s 96 body! Pokud se podíváme na obranu, uvidíme jméno pana Tomáše Kerharta a psa NO Barta z Cagova Ráje s 91 body! A spravedlivě zůstaly podělené tyto hlavní ceny, protože titul celkového vítěže se součtem 182 bodů (p-94, o-88) získala Martina Látalová s fenkou Olivií Anrebri z kynologického klubu Šternberk pod Šibeníkem.

Další díky patří našim sponzorům, bez nichž by to jednoduše nešlo nebo nebylo ono. Náš hlavní sponzor – Purina ProPlan, dále Pekařství Illík, Úřad městského obvodu Slezská Ostrava, Psí sevis - Karviná, Renata Brunclíková RENA reklamní společnost, Q.S.M. Reklamní společnost, K.A.O. Kanalizace Šíma Stanislav, Fa Dostál elektro a Poháry Bauer.

Doufáme, že jste byli se závodem také tak spokojeni a těšíme se na Vás na 2. Jarním závodě a 17. ročníku Mikulášského závodu.

Hodně štěstí, zdraví, psích radovánek a úspěchů do roku 2010 přeje KK Slezská Ostrava