17. ročník Mikulášského obranářského závodu

05.12.2010 00:00

Dne 4. prosince pořádal kynologický klub Slezská Ostrava již 17. ročník Mikulášského obranářského závodu. Předcházelo tomu obří stěhování, jelikož jsme vlivem letošních katastrofálních průtrží mračen přišli o klubovnu. Z tohoto důvodu se závod konal na fotbalovém hřišti TJ Hěřmanice, za což jim velmi děkujeme a jsme rádi, že nám tento závod povolili uskutečnit. Nemalý dík patří i členům KK Slezská Ostrava, jejich rodinám a přátelům, kteří i za nepřízně počasí pomohli přestěhovat všechny překážky a připravili hřiště na sobotní závod.

 

Samotný závod probíhal již za krásného, ale mrazivého počasí při -10°C. K lepšímu povrchu hřiště nám pomohli závodníci, kteří udělali rojnici a prošlapali hřiště k použitelnému a hlavně regulernímu povrchu.

 

Po této rozcvičce jsme se již začali věnovat závodění. Nejprve přišla na řadu kategorie ZVV1 s upravenými pravidly. Bez střelby, s libovolným přivoláním 

a bez obran. V této kategorii se nejlépe dařilo Drahomíře Křižánové s fenou belgického ovčáka Brixi bez PP z kynologického klubu Slezská Ostrava. Rozhodčí jim za jejich ukázkovou poslušnost nadělili úctyhodných 98 bodů. Po krátké přestávce přišla na řadu kategorie ZVV1. Tentokráte s poslušností přesně podle zkušebního řádu. Vedení se ujala Renata Guziková s německou ovčačkou Brendou Abides a své místo si udržela i po obranách. Celkem jim rozhodčí nadělili krásných 188 bodů.

 

Poté přišla na řadu kategorie ZVV2. V této kategorii zvítězil Jiří Strakoš s německým ovčákem Casiem ze Svapetu ze ZKO Muglinov se 165 body.

 

Vítězství v kategorii IPO 3 si odnesl Eduad Barvík s německým ovčákem Vobo Vikarem s celkovým počtem 173 bodů.

 

Titul za nejlepší poslušnost si odnela Drahomíra Křižánová, cenu za nejlepší obranu si právem zaslouzila Martina Látalová s fenou německého ovčáka Olivií Anrebri a celkovým vítězem s stala Renata Guziková s fenou německého ovčáka Brendou Abides.

 

Závěrem bych chtěla poděkovat rozhodčím - paní Lence Chnurové a panu Jiřímu Strachovi za jejich spravedlivé posouzení našich výkonů. 

 

Za finanční a věcné dary patří velké díky našim sponzorům, jmenovitě:


 


CHS Slezský drak
Fa Dostál ELEKTRO tel.: 596 235 385