19. ročník Mikulášského závodu

18.12.2013 00:00

Dne 7. prosince se již tradičně konal Mikulášský obranářský závod. Počasí nám přálo a po několika smolných letech nás nezasypal sníh a dokonce nás netrápil ani třeskutý mráz .


 

Nyní pár slov k závodění...

V kategorii ZVV1-speciál (pouze poslušnost) nastoupilo 9 závodníku. Bodové rozdíly byly minimální. Do rozdílu šesti bodů se vešlo šest závodníků. O umístění rozhodovala opravdu každičká maličkost. Vítěz může být jen jeden a tím se stala naše členka Kateřina Pěluchová s holandským ovčákem Lukem s 96 body.

V kategorii ZVV1 (poslušnost a obrana) závodilo úctyhodných 13 závodníků. Konkurence byla obrovská. První tři umístění nešli ani v poslušnosti a ani v obraně pod devadesát bodů. Vítězem se stal  Petr Šafránek ze ZKO Kylešovice, který si za svůj výkon zaslouženě vybojoval celkový počet 196 bodů a tím se stal i celkovým vítězem závodu.

V kategorii ZVV2 byli nahlášeni 4 závodníci. Tuto kategorii naprosto suverénně ovládla Vendula Víchová ze ZKO Kylešovice. Ani v poslušnosti a ani v obraně nenašla konkurenci a vybojovala si pěkných 186 bodů.

Poslední kategorií bylo IPO3. Zde si nejvyšší bodové hodnocení vyzávodil pan Urbánek ze ZKO Dětmarovice a první příčku si udržel i po obranách s celkovým počtem 182 body.


 

Paní rozhodčí Lenka Chmurová a pan Jan Strach se posuzovaní ujali mistrovsky a každému závodníkovi nadělili tolik bodu kolik si opravdu zasloužili. Za jejich spravedlivý výkon jim děkujeme. 


 

Mikulášský závod letos navštívilo úctyhodných 33 závodníků. Pro náš klub to je velká pocta a vážíme si toho, že se k nám závodníci rádi vracejí. Konkurence byla opravdu veliká a to nejenom co do počtu závodníků, ale i v počtu ras. Viděli jsme zde německé ovčáky, holandského ovčáka, belgického ovčáka, australského ovčáka, československého vlčáka, labradora, briarda, boxera i knírače. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na naše psí přátele bez průkazu původu.


 

Zde naleznete výsledky kategorie ZVV1-Speciál a ZVV1 a ZVV2 a IPO3.


 

Závěrem chci poděkovat všem sponzorům ať už za finanční podporu nebo věcné dary.

Canis prosper s.r.o.

RENA reklamní společnost Renaty Brunclíkové

E-shop Tvuj pes

Raddog

IGB Holding

Jezdecké potřeby Ostrava - Tomáš Škuta


 

Všem závodníkům děkujeme za účast a přejeme Veselé Vánoce a Šťastný Nový rok.