2. jarní závod

23.03.2010 00:00

Jako minulý rok jsme příchod nového ročního období oslavili v našem kynologickém klubu Jarním závodem. V pořadí již druhý se konal 20. března 2010. V letošním roce se nám sešli zavodníci v počtu 23 účastníků. I letos se sešla konkurence z mnoha koutů severomoraského kraje.

 

Chtěli jsme zachovat závod v takovém stylu, aby si zazávodili všichni psovodi. I se začínajícími pejsky v kategorii ZZO nebo ZVV1 bez obran s upravenými pravidly tak, aby to naši psi kamarádi neměli tak náročné. Poté přišla na řáadu kategorie ZVV1 a ZVV2, která se již konala přesně v souladu s národním zkušebním řádem.        

Role rozhodčí se již tradičně zhostila paní Lenka Chmurová, která byla jako vždy velmi přísná, ale spravedlivá. Všem účastníkům nadělila body, jak si jejich výkon zasloužil. Každému jeho počin zhodnotila a vysvětlila, ve kterých částech výcviku by se měli zlepšit. Uměla i pochválit a zvednout zavodníkům chuť do další práce. Pro malý počet závodníků byl odvolán pan rozhodčí Jiří Strach, který však neváhal a k naší velké radosti se zapojil do závodů v kategorii ZZO. 

V kategorii ZZO se účastnilo 7 psovodů se vsými svěřenci, ale jen jediný mohl být vítěz. Pan Jiří  Strach ukázal, jak by výkon vítěze měl vypadat a kategorii vyhrál s neuvěřitelným počtem bodu 59,5 bodu .

Kategorie ZVV1 bez obran se zúčastnilo 5 psů. Zvítězila Vojkovská Kristýna s bodovým výsledkem 93,5bodů.

Poté přišla na řadu kategorie ZVV1, kde se sešlo 8 účastníků. Tuto kategorii ovládla Jana Březinová s velmi vysokým počtem 185 bodů.

Nejvyšší kategorie ZVV2 se účastnily 4 dvojice. Velký bodový náskok si udělala Jana Vavrečková se svou svěřeňkyní Daisou a bodový náskok si udžela i v obranách. Právem zvítězila a radovala se z celkového počtu 175 bodů.

Nejlepší poslušnost vybojovala Eliška Škutová za KK Sl. Ostrava v součtu 94,5 bodů a nejlepší obranu měla Jana Březinová s 93 body.

Celkovým vítězem se stala Jana Březinová s celkovým počtem 185 bodů.

Všem gratulujeme.

 

Chci poděkovat všem členům KK Slezská Ostrava a jejich přátelům za velkou ochotu pořádat tento závod. Také chci poděkovat účastníkům, kteří nám zůstali věrni a strávili s námi jeden krasný a pohodový jarní den. V neposlední řadě musíme poděkovat našim milým sponzorům, ať už za věcné či finanční dary. Velké poděkování patří našemu hlavnímu sponzorovi Purina Proplan. Mezi naše další sponzory patří Cariz, pekařství Illík, Úřad městského obvodu Sl. Ostrava. I těmto sponzorům velmi děkujeme.

 

Závěrem bych Vás chtěla pozvat na 17. ročník Mikulášského závodu, který se bude konat 5. prosince 2010.