4. ročník Memoriálu Marie Chromčákové

26.05.2013 00:00

Dne 4.5.2013 jsme se jako dvě družstva vydali na závod v Opavě - Kylešovicích. Zde se konal 4. ročník Memoriálu Marie Chromčákové.

Sestavili jsme dvě kompletní družstva pro kategorii ZVV1 a téměř celé družstvo pro kategorii ZVV2.

První družstvo, prý družstvo "Áčkové", jsem reprezentovala já s fenkou Erin. Šli jsme bojovat o post v části A - stopa. V poslušnosti jsme vsadili na Míšu Pížovou a fenku Kelly a obrany nám stoprocentně držel Marley a Eva Mrkvičková.

Druhé družstvo se sestávalo z Meddie pod vedením Ivy Grunerové, která vyšla do akce stopovací. Tomáš Novák s Jessie bojovali v poslušnosti a Jirka Konrád s vlkem Britem nastoupili na obranu. 

Tato dvě družstva závodila v kategorii ZVV1.

Poštěstilo se a mohli jsme jako KK Slezská Ostrava obsadit i kategorii ZVV2, kde bojovala Renáta Brunclíková s Darem v obranách, David Vavrečka nastoupil s hárající Brianou jako poslední a bojoval v poslušnosti. ZVV2 kategorii nám odčuchala na stopě Ike pod vedením Martiny Kavanové. 

Náš stopař Bruce pod vedením Elišky Škutové nám na poslední chvíli z důvodu Eliščiny nemocenské vypadl ze startovní listiny.

A jak to tak bývá, psi mají svou hlavu a tak propad Erinky na stopě pokazil "Áčkovému" družstvu bodový průměr a družstvo "Béčkové" (jak se sami označili") skončilo nad bodovým výsledkem "Áčkového". Jirka Konrád s Britem poctivě trénovali a Britova obrana je lepší a lepší. Marley je sdrcař a není nic pro něj blaženějšího, než si kousnout do toho chlápka... 

Kelly vzhledem k mokrému terénu uklouzla na metrovce a zpět si ji raději obešla. Holka myslí na své zdraví, ale přesto získala pěkné bodové ohodnocení, jen tak dál. 

Jessie a Bria podaly v poslušnosti pěkný výkon. 

Ale tak to je a bereme to všechno sportovně. Psi  s námi umí zacvičit, občas jim to pokazíme my a všichni se máme pořád co učit a získávat zkušenosti.

 

Závody probíhaly v přátelském duchu, s příjemnou atmosférou. Svělé jídlo nám všem udělalo ohromnou radost. Zvláště pak jahodové knedlíky, na které myslím dodnes :-). langoše, bramboráky, selátko a buchty, které byly volně k snědku .... Těšíme se na další ročník, kde opět vyrazíme. Snad zase v hojném počtu. 

 

Kristýna Stonišová