Dovolená Osoblaha 2009

15.02.2010 00:00

Jako každý rok i letos jsme odjeli na dovolenou do malého pohraničního městečka Osoblaha. I když letošní účast členů byla trochu slabší, dokonale jsme si hezky týden plný sluníčka užili. K naší velké radosti se k nám připojili noví členové klubu a hezky se s námi bavili. 

Každé ráno jsme znovu a znovu vyráželi na výcvik stopy. Vyzkoušeli jsme mnoho povrchů od travnatých luk, polí, přes strniště až po holou oranici. Výcvik byl pro naše psí kamarády opravdu náročný.

Velkou tradicí se staly polední obědy v restauraci u Bímů, kde nás vždy s úsměvem přivítali a královsky pohostili. Cena obědů cca padesát korun byla velmi nízká. Rodina Bímová byla velmi příjemná, za což jí patří velký dík.

Prosluněná odpoledne patřila výletům do místního okolí. Někteří z nás navštívili nadraží úzkokolejky, kde o víkendu jezdil historický vláček. Za zmínku stojí židovský hřbitov, který je zde velmi vzácnou památkou. Opravdu horká odpoledne jsme však trávili u místního bazénu, který nás svou skoro ledovou vodou dokonale zchladil. Někteří byli navštívit nedalekou zříceninu hradu Humprecht, ale jen ti nejvíce aktivní se vyšplhali až na vrchol. Ostatní se uchýlili do místní restaurace s grilovaným masem a vychlazeným pivem.

Z mého pohledu to byla velmi vydařená dovolená, kterou jsem si užila od začátku až do konce. Strávila se svými lidskými a psími kamarády hezkých par dní a už se těším na příští rok, kdy zase pojedu na tuto krátkou, ale skoro dokonalou  dovolenou.