Kousací den MSKS v Markvartovicích

23.10.2011 00:00

V sobotu 22. řijna se konal na cvičišti ZKO Markvartovice kousací den MSKS. Byli jsme rádi, že jsme na tuto akci byli také pozváni. Počasí nám přálo a po raních mlhách se udělal nádherný den. Sjelo se nás tam opravdu hodně a bylo se taky na co koukat. Na place se objevovali většinou samí němečtí ovčáci, ale byl tady také Československy vlčák pana Konráda a mohli jsme se dívat i na první krůčky v obraně bernského salašnického psa. Někteří psí svěřenci byli opravdu úžasní. Na jejich obranu se byla radost dívat. Někteří jedinci trénovali na nadcházející obranářské závody, které se budou konat již příští týden 29. řijna v prostorách vedlejšího fotbalového hřiště. Bylo zde i několik štěňat nebo psů, kteří teprve začínají kousat nebo jsou ve strážních službách.

Organizačně byl tento den perfektně připraven. Pořadatelé se opravdu snažili. Za to chci místním členům opravdu poděkovat. Nevznikly žádné problémy ani prostoje. Měli jsme připravené odkládačky, plac byl pěkně nachystán i s revírama. Ráno jsme si mohli dát čaj nebo kávu a k jídlu byla uvařená opravdu vynikající gulášová polévka.

Musím pochválit a poděkovat figurantům, kteří se opravdu snažili naše psí svěřence něčemu novému naučit a zdokonalit jejich techniku.