Memoriál Marie Chromčákové 2010 - 1. ročník závodů družstev

09.05.2010 00:00

Dne 8. května pořádala Základní kynologická organizace Kylešovice 1. ročník závodu družstev. O závodu jsme věděli několik týdnů před uskutečněním, proto jsme měli možnost postavit dvě družstva. V družstvu ZVV1 nás reprezentoval David Vavrečka s Briou ve stopě, Adéla Ulmanová s Eby v poslušnosti a Eliška Škutová s v obranách s Brucem. V družstvu ZVV2 nas reprezentovala ve stopách Jana Vavrečková s vypůjčeným psem Renaty Brunclíkové Cheifem, v poslušnosti nás reprezentovala opět Jana, tentokrát již se svou ostřílenou profesionálkou Daisy a obrany se zhostila Nikol Šímová s Ekusem.

Družstvo ZVV1 si od začátku do konce vybíralo velkou smůlu. Ve stopě si Briuška rozhodla, že opět bude zkoušet trpělivost svého pána a postavila si svou tvrdohlavou hlavu. Nakonec z toho bylo 67 bodů a průběžné poslední místo. V poslušnosti si svou část smůly vybrala Adéla s Eby, která byla diskvalifikována kvůli opakované reakci Eby na střelbu ve cviku odložení za pochodu. Do třetice vší té smůly začal při soutežení Elišky a Bruce padat prudký déšť následovaný kroupami. Nakonec toto družstvo obsadilo předposlední šesté místo.

Naopak družstu ZVV2 se dařilo na výbornou. Janě si i s vypůjčeným Cheifem se podařila výborná stopa, která byla ohodnocena 93 body a průběžným prvním místem. Ani v poslušnosti se Janě tentokrát s Daisy nevedlo špatně a i přes neskočenou překážku si tento tým udržel první příčku. Pěknou tečkou na konci závodění byla Nikol s Ekusem, kteří pěknou obranou udželi průběžnou první příčku a stali se vítězi prvního závodu Memoriálu Marie Chromčákové a stali se prvními maliteli putovního poháru.

Závěrem by jsme chtěli poděkovat ZKO Kylešovice za pozvání na tyto závody. Zároveň chceme pochválit organizátory za skělou organizaci závodou a těšíme se na další závody, ať už  konané v ZKO Kylešovicích nebo u nás v KK Sl. Ostrava.