Mezinárodní mistrovství mládeže a juniorů MSKS 2013

16.10.2013 00:00

Dne 12. října proběhlo Mezinárodní mistrovství mládeže a juniorů MSKS 2013 ve Zbraslavi u Brna.

I my jsme měli částečně své želízko v ohni. Slečně Mlčákové, která si chtěla vyzkoušet atmosféru větších závodů, byl zapůjčen pes NO Bruce Abides. Bruce celý život trénuje s námi v našem klubu a jeho majitelkou naše členka. Aby se tato dvojice alespoň trochu seznámila, odjel Bruce již měsíc předem ke slečně Mlčákové. Dvojice se spolu sžila a tedy startu na mistrovství nic nebránilo.

Teď už pár slov k výkonu...

Stopa byla kladena na hlíně. Bylo po dešti a hlína byla nasáklá vodou. To se Brusovi moc nelíbilo a rozhodl se, že si přece do toho hnusného bahna nelehne a vynechal oba předměty. Pan rozhodčí psa za vypracování stopy pochválil. Jen velká škoda těch předmětů.

Poslušnost proběhla bez větších potíží. Brusovi byla vytýkána jeho pomalost a neochota. Ale i tak všechny cviky vykonal.

Poté přišla na řadu obrana.  Po oběhnutí všech revírů se Brusovi nechtělo štěkat. Jen čekal a vykukoval, kdy už ten psovod konečně dojde. Zákusy už byly takové, jak jsme u Bruse zvyklí. Jen pouštění bylo trochu vlažnější.

A jak to všechno dopadlo? Slečna Mlčáková s Brucem obsadili krasné třetí místo v kategorii IPO2. Dvojici gratuluji a přeji oběma ještě mnoho úspěchů - ať už spolu nebo každý zvlášť.