Návštěva našich členů a přátel manželů Novákových v Boňkově

09.09.2013 00:00

Po krátké debatě u skleničky piva, jsme se rozhodli, že pojedeme navštívit naše přátele a kynologické kolegy manžele Novákovy. Výlet jsme si naplánovali hned na další víkend a to 30. srpna..

Na letní sezonu se nám totiž odstěhovali z pracovních důvodů do malebné vesničky Boňkov v blízkosti města Hranice. Cesta nám trvala asi hodinu a ve společnosti Renaty Brunclíkové a Petra Vysloužila nám větší dávka kilometrů utekla opravdu rychle. Najít cestu nám pomohla i dokonalá navigace v podobě SMS od Tomáše Nováka. Okolí vesničky bylo jak stvořené pro stopování. Všude krásně ošetřené, posekané louky, až mi srdce zaplesalo. Louky se táhly opravdu široko daleko. V dálce jsme dokonce viděli kovboje jedoucího na svém hnědém oři.

Domeček, kde manželé Novákovi přebývají jsme našli opravdu rychle. Kdo by nepoznal auto na koně a hlídající Jessi, která nás už v dálce vítala mávajícím ocáskem. Po krátkém přivítání a předáni malého dárku v podobě švestkové bublaniny domácí výroby, jsme byli pozváni na malou domovní exkurzi. Místnůstka byla opravdu malá, ale kdo jede za prací, ten se uskromní a malinký přístřešek s pěkným výhledem na les vše vynahradil. Při pohledu na plnou tašku hřibů, které jen tak Tomáš nalezl na procházce s Jessi, jsme litovali, že výlet byl naplánován jen na jeden den. Byli jsme se podívat i na jejich koně. Bylo vidět, že si v okolních kopcích opravdu máknou. Svaly jim totiž na osvalených zádích jen hrály. 

Poté jsme se odebrali i na menší návštěvu vedlejší vesnicky. Navštívili jsme zde nedaleký lom, ve kterém se přes letní parna můžete i koupat. Voda zde byla zcela průzračná. Viděli jsme plavat i malé rybky. A teď už nás čekala jen malá návštěva místní hospůdky, kde jsme si mohli v klidu popovídat u sklenice s pivem. Tomáš nám vyprávěl, že i v takové malé vesničce mají malý cvičák a do budoucna by to chtěl ve volném čase ještě prozkoumat. Návštěva  hospůdky se protáhla až do pozdních nočních hodin a můžu říct, že bylo opravdu veselo. 

Do Ostravy jsme se vraceli až v pozdních nočních hodinách a celý povedený výlet jsme tradičně ukončili návštěvou u hladového okna v MacDonaldu v Porubě. Pak už nás čekalo jen pár kilometrů domů.

Můžu říct, že celý výlet byla jedna povedená taškařice a bylo opravdu veselo.

 

Eliška