Přátelský klubový závod ZKO Opava Kylešovice

11.12.2012 00:00

V sobotu 24. listopadu jsme byli pozváni na klubový závod do Kylešovic, za což jim velmi děkujeme. Již ranní nakládání psů a lidi do našeho miniaturního auta bylo velmi zajímavé. Opět jsme využili tažného zařízení a zapřáhli vozík pro dva psy. Posádka auta byla - řidič Petr Vysloužil, Eliška Škutová, Míša Pížová a Renata Brunclíkova. Do kufru se vešel NO Dareček a pod nohy malá Baruška. V přívěsu cestovali NO Bruce a NO Kelly. Prostě se naše auto proměnilo v malý zajezdový autobus. Jak jsme v Kylešovicích poznali, potkala se tam snad celá Slezská. Jako další přijeli Míša a Tomáš Novákovi, Jirka Píža, Nikol a Dan Ramíkovi a naše úžasná kamarádka Eva.

A ted k závodění. Každý si mohl vybrat jakoukoliv zkoušku a vyzkoušet si, jak je na tuto zkoušku připraven. To vše nám hodnotil pan rozhodčí Šafránek, kterému za toto posuzování moc děkujeme. Protože na cvičišti právě máme hromadu mladých psů, nejčastěji byla vidět zkouška ZVV1. Ale mohli jsme vidět i IPO3 nebo ZVV3. Na tomto zavodě bylo vynikající hlavně to, že každý cvik, který se nepovedl podle představ, mohl být ihned opraven, aby se mohlo předejít zlozvykům.

V tomto závodě nešlo o vítězství, ale o upevnění přátelství s lidmi, kteří mají stejné zájmy jako my. Večer si v klidu posedět, popovídat si a trochu se i zasmát a zatancovat. Touto skvělou akcí se nám opět povedlo ještě více ztmelit naše přátelství mezí dobrými přáteli z Kylešovic a ostatních okolních cvičáků.

 

Eliška