Ukázka výcviku pro děti

14.02.2010 00:00
Z činnosti kynologického klubu ve Slezské Ostravě.
 
Náš klub má 25 stálých členů, kteří se účastní pravidelných výcviků na našem cvičišti. Někdy se nás lidé ptají, za jak dlouho se dá pes vycvičit. Na to se nedá jednoznačně odpovědět. Závisí to především na tom, zda se jedná o základní výcvik poslušnosti, nebo o speciální výcvik psa, se kterým se chceme účastit závodů a mistrovství. Důležitou roli hraje stáří, plemeno a temperament psa. Rovněž kvalita výcviku je velmi důležitá. Je třeba uvědomit si, že u psa, se kterým chceme něčeho dosáhnout nekončí výcvik na cvičáku, ale je potřeba se pejskovi věnovat i doma. Vrcholově vycvičený pes je dlouhodobou záležitosti a především koníčkem. Z naších psů je výborná fena německého ovčáka Daisy, která má na svém kontě 14 zkoušek z toho dvě velmi náročné speciální stopařské. Je třeba zmínit i dva pejsky Cheifa a Ekuse. Jeden má zkoušek 11 a druhý byl účastníkem mistrovství republiky.
 
Každé léto jezdíme na týdenní výcvikový tábor na Osoblahu, kde se intenzivně věnujeme speciálnímu výcviku stopování.
 
V září jsme pořádali akci pro předškolní děti, kde jsme je blíže seznámili s výcvikem pejsků a jak se k nim chovat. Součástí akce byla soutěž v kreslení a občerstvení pro děti v podobě čaje a koblížků, které nám dodadala firma Illík.
 
Tento měsíc chystáme podobnou akci pro prvňáčky.
 
Jako každým rokem i letos budeme pořádat Mikulášský obranářský závod. Těšíme se, že účast bude jako v loni, kdy si k nám přišlo zazávodit 45 psovodů.
 
Děkujeme všem, kteří se podíleli na uskutečnění tohoto programu:
Paní Romaně Holíkové za veselé doprovázení celym dětským programem a za ukázku výcviku svého psa při hlídání předmětů a nasledné pomoci při rozdávaní svačinek. Dále za přípravu prostoru před příchodem dětí.