XIV. ročník Memoriálu Karla Škarpy

07.10.2013 00:00

Dne 5.10.2013 se ve Veřovicích konal XIV. Memoriál Karla Škarpy a naši pokračují v závodní sezoně.

Veřovice vždy přivítají přátelsky a pohostinně. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Milí lidé, příjemná atmosféra, bohaté občerstvení a sportovní nálada.

Kristýna s Erin a Eva s Marleym nastoupili v kategorii ZVV1. Závody ve Veřovicích probíhají „kompletně“, tedy i se stopou. Terén je krásný - rozlehlé louky, takže stopování vpřed.

Podmínky při závodě už však ideální nebyly. Foukal vítr tak silný, že by to nejednoho odfouklo. Natož tak pach z našlapané stopy. Psi i psovodi se se stopami poprali. Někteří lépe, jiní hůře, ale v takových podmínkách není ničí osud jistý.

Marley si  krásně vyčuchal 86 bodů. Erinka vyčuchala bodů 90.

S poslušností jsme se všichni divili, protože Erin získala 88 bodů. Pobavila i udivila a ukázala, že když prostě není ta správná nálada, tak se cvičit nebude. A když bude, tak křivě a nehezky. Naopak Marley obrovsky potěšil a předvedl krásnou poslušnost s veselým aportem, který přinesl rozhodčímu. Asi aby se ukázal, že to umí :).

Na třetí část závodu se závodníci přesunuli na horní louku, kde probíhaly obrany. Marley získal 87 bodů. Evu připravil o hlasivky při jeho neoblíbeném „pusť“. Erinka na obraně dosáhla 95 bodů a předvedla pěkný výkon.

Jak se tak výsledky sečetly, i  velká ztráta na poslušnosti nevadila a Kristýna s Erin získaly cenu za 1. místo v kategorii ZVV1. A protože i Evě s Marleym to šlo, tak ti stanuli na místě 3.

 

Kikina