Závod družstev Šenov

18.06.2013 00:00

V sobotu 16.6.2013 se na Šenovském cvičáku konal závod o Šenovský pohár.
Přesto, že jsme žádný pohár nevyhráli, byl to závod pěkný, s přátelskou atmosférou.
"Barvy Slezské Ostravy" jela hájit dvě družstva v kategorii ZVV1 a jeden jednotlivec v ZZO.


Za jedno z družstev ZVV1 "kousal" Marley - Eva Mrkvičková a "cvičila" Erin - Kristýna Stonišová.
Marleyho nepochybně skvělé obrany pokazila jeho malinká neposlušnost na maketách a při vyštěkání figuranta v maketě. Dále se ale Marley ukázal, jak se říká, jako srdcař, a hryzal jako drak :-)


Erinka po 14ti denním léčení a nic nedělání předvedla 100% NEposlušnost :-) kterou ještě podpořila paniččina nervozita, poněkud nezvykle velkého rozsahu. Družstvo Eva s Marleym a Kikina s  Erin získali 84b. na poslušnosti a 87b. na obraně. Skončili tak na 8. místě.

Příčku 10. místa obsadilo družstvo druhé - v zastoupení Míši Pížové s Kelly a Jirky Konráda s Britem. I tady můžeme říct, že bylo družstvo v nezvyklé nekondici. Kelly opět, bojím se říct, že tradičně, pokazila metrovku a na poslušnosti obdržela celkem 80 b. Brit při obraně zazlobil při revírech a zrovna tu první ne a ne oběhnout. I přesto, že byl, stejně jako všichni, unaven horkým počasím, vykousal si 77b. Sklidil potlesk speciálně jen a jen pro ČSV, protože je fakt borec :-D


Sama za sebe bojovala Katka Pěluchová s Lukem a to v kategorii ZZO. Na to, že se jednalo o jejich první závod, skončili na krásném 3. místě. V této kategorii se nezvykle sešla rovnost bodů a tak rozhodoval cvik Aport.
A aby ani Luk nevybočoval z řady, i on si vybral něco, čím všechny překvapí. Jeho povětšinou krásný, ukázkový aport, dopadl velice neočekávaně, kdy Luk předvedl to, co u něj ještě svět neviděl :-) Přesto cvičil krásně, stejně tak jako všichni naši hafani, se kterýma Slezská Ostrava zase příště vyjede, aby se ukázala, že to bude zase lepší.

Výborné uzené maso, skvělé zákusky, rolády a přátelská, sportovní atmosféra udělaly ze sobotního Šenovského poháru pěkný kynologický zážitek.

 

Kikina