Zkoušky NZŘ 1.6.2013

03.06.2013 00:00

    Dne 1. 6. 2013 se na našem cvičáku konaly zkoušky podle NZŘ. Po několika chudších letech jsme zaplnili všechna volná místa. Seznam zkoušek byl opravdu pestrý. Od zkoušek základní ovladatelnosti až po obranářské zkoušky prvního stupně. Výkony posuzoval pan rozhodčí Josef Surovec.

    Ráno nás přivítal nepříliš vábný déšť. Ten naštěstí s přibývajícími hodinami ustupoval. Musím pochválit všechny stopaře, protože žádný člen na stopách nevypadl. Někteří však měli na mále... ,,že, Míšo"

    Pak přišla na řadu poslušnost. Zde se bohužel nedařilo jedné naši člence. ,,Sylvi, je mi to líto. Ještě trochu potrénujeme a na podzim to máš v kapse." Ostatní poslušnosti byli velmi hezké. Katka s Lukem předvedli velmi pěknou poslušnost a v kategorii ZZO si vysloužili bez jednoho bodíku plné bodové ohodnocení. Někteří psí svěřenci ukázali, že nejsou stroje a vyzkoušeli nervy svých psovodů... Věřím Tome, že příště Jessie zaštěká na výbornou a Kellynka od Míši snad už nikdy neobejde metrovou překážku.

    Kolem poledne přišla na řadu obrana. Tam si už nervozita psovodů vybrala pár bodíků. Nejvíce to odnesla Kikina, protože byla tak nervozní, že své fence dávala povely i s pochvalou a svou fenku Erin dokonale zmátla. Obrana se povedla i Renatě s Darem a Jirkovi s Britem. Obě dvojice splnili zkoušku psa obranáře prvního stupně s pochvalou pana rozhodčího Surovce. 

    Musím pochválit Kikinu Stonišovou a Míšu Pížovou za skvělé buchty. Úplně se rozplývaly na jazyku. Děkujeme také Ivaně Grunerové za vynikající guláš, za který by se nemusel stydět ani nejlepší šéfkuchař. Děkujeme Adéle Ulmanové, že se dokonale zhostila role vedoucí zkoušek a samozřejmě jsme vděční i za administrativní pomoc Jirky Konráda. Doufám, že vám byla alespoň něco málo platná psychická podpora Nikolky Šímové a mé maličkosti.

    Gratuluji všem, kteří zkoušky splnili. Vy, co jste nesplnili, nevěšte hlavy! Příště to určitě vyjde.

 

  • Katka Pěluchová a Luk splnili zkoušku ZZO
  • Miša Pížová a NO Kelly s Ferencova splnily zkoušku ZVV1
  • Tomáš Novák a NO Jessie splnili zkoušku ZVV1
  • Kikina Stonišová a Erin splnily zkoušku ZVV1
  • Eva Mrkvičková a NO Marley splnili zkoušku ZVV1
  • Renata Brunclíková a NO Dar Advil splnili zkoušku ZPO1
  • Jiří Konrád a ČSV Brit z Novobělské kotliny splnili zkoušku ZPO1

Eliška