Zkoušky ZZO v Ostravě Mariánských Horách

08.11.2011 00:00

V sobotu 5. 11. 2011 se dvě naše členky Adéla Ulmanová a Michaela Uchočová zúčastnily zkoušek dle národního zkušebního řádu, které proběhly v ZKO Mariánské Hory. Oba psi, jak Sára, tak Cháron Zlodej Slnečníc, se předvedli v kategorii ZZO. Jako první byla na řadě Michaela se Sárou, která byla moc šikovná. K malému zaváhání došlo pouze u jindy bezproblémového aportu, kdy Sára činku donesla ne před, ale za paničku. Obě za svůj výkon obdržely 55 bodů a známku PV.
Po Sáře nastoupila Adéla se svým Cháronem, kteří se připravovali pouze 5 dní. Cháron, který zná prostředí velmi dobře, protože tam má na cvičáku kotec, byl také velmi šikovný. I když ho trochu brzdily jeho bolavá kolena. Během nástupu byl vitální a natěšený, ale těsně před zkouškou už jej zase něco začalo bolet. Byl pomalý a pokulhával. Menší problémy byly u chůze a pak u aportu, kdy už to vypadalo, že ze zkoušky odejde. Speciální cviky byly spíše zábava, protože Sára i Cháron mají rádi lidi i jiné psy. Adéla s Cháronem dostali pěkných 48 bodů. Pro Michaelu se Sárou to byla první složená zkouška a pro Adélu první zkouška s Cháronem.
Poděkování patří lidem ze cvičáku v Mariánských Horách, kteří zajistili příjemnou atmosféru i organizaci zkoušky a panu rozhodčímu Košťálovi, jenž byl velmi laskavý a vzal v potaz zdravotní stav Chárona a malé nepřesnosti z nervozity. Byl to úspěšný den, snad takových bude co nejvíc.

 

Michaela Uchočová